Wist je dat Scouting Nederweert een heel bijzondere scoutinggroep is in Nederland? Naast landscouting bieden zij namelijk ook waterscouting aan. Een unieke combi! En de keuze is aan jou. Kom jij het ontdekken???

Scouting Nederweert

Scouting Nederweert… op het water!
Bij waterscouting zijn de leden vooral op en om het water te vinden. Het is daarom belangrijk dat je minimaal zwemdiploma A hebt. Onze leden kanoën op het kanaal en zeilen in Lelievletten of in een écht zeiljacht op de Maasplassen in Roermond! Hoe ouder je bent en hoe meer vaardigheden je hebt, hoe zelfstandiger de speltakken tijdens de bijeenkomsten bezig zijn. Hoe gaaf is het om kanoën en zeilen te leren en veilig hieraan te kunnen meedoen? In de zomervakantie wordt er een elk jaar een zomerkamp georganiseerd.

De bijeenkomsten van de waterscouting-groepen vinden momenteel plaats op de Thuishaven. Adres: Steer 3a (onderaan de haven). Afhankelijk van je leeftijd ben je heel erg welkom op de onderstaande tijden. Laat je even weten dat je komt door vooraf een mailtje te sturen? Dan zorgen wij voor de rest ☺

Scouting Nederweert… op het land!
Bij landscouting blijven we met beide benen ‘aan land’ staan. Al vanaf 4 jaar is er van alles te beleven, binnen en buiten! Samen met je nieuwe vrienden doe je supergave dingen; allerlei (te) gekke dingen maken/bouwen/knutselen, speurtochten, soms kamperen of toneelspelen, (sport)wedstrijdjes, op zomerkamp, koken op je eigen kampvuurtje en spellen die net even anders zijn. Ontdek de wereld om je heen! Tijdens al die avonturen is het enorm gezellig en leer je om samen te werken en stap voor stap activiteiten en zelfs een zomerkamp te organiseren. Super toch?!

De bijeenkomsten van de landscouting-groepen vinden plaats op de Boelenbeem. Adres: Bredeweg 29 (midden in het dorp). Wil jij een keertje komen kijken bij de landscouting? Laat je ons dan even weten dat je komt door vooraf een mailtje te sturen, dan komt de rest vanzelf goed ☺ Tot snel?

Scouting Nederweert… en online!
De afgelopen tijd heeft Scouting Nederweert onlinebijeenkomsten georganiseerd. Je kunt dan denken aan activiteiten zoals ‘Ren je rot’, een Kahoot quiz, Among Us of een online escaperoom, de mooiste cake bakken, online crazy 88 en online 30-seconds! Super tof allemaal, maar alle leden zijn nu heel blij dat we weer fysiek kunnen en mogen draaien.

Meer informatie over Scouting Nederweert: www.scoutingnederweert.nl