Nu we veel thuis zitten, is het de ideale tijd om onze buurt te prikkelen met kunst. Hieronder vind je creatieve opdrachten waarmee jij zelf thuis iets leuks in elkaar kunt knutselen. Maak het alleen, of met je hele gezin. Is het klaar? Zet het voor je raam, of in de tuin, zodat voorbijgangers ernaar kunnen kijken. Zo wordt het een spannende wandeling door de wijk!

Week 7: vlekkenbeest
Deze week knutsel je, met de instructies van docente Emmy, zelf een vlekkenbeest. De laatste opdracht; want na de vakantie beginnen de scholen weer.

Voor alle leeftijden
Nodig voor ons beest: een half wit blaadje papier en een drupje verf met veel water aangelengd. Heb je geen verf? Dit gaat ook met koffie, nat van rode bieten of spinazie. Maak dicht bij elkaar wat vlekken op je papier met een kwastje of klein lepeltje. Laat het even goed drogen (anders vlekt de stift). Dan teken je er met een dunne donkere stift een dier in. Dit is het leukste als spel met een ander persoon. Als je vlekken voor jezelf maakt, dan heb je stiekem al een dier in je gedachten. Maar draai het eens om: jij maakt vlekken voor een ander die er dan in gaat tekenen. De ander maakt vlekken voor jou en jij tekent erin. Er komen dan verassende dieren tevoorschijn!

Klaar met je vlekkenbeest? Hang het achter je raam.