Op dinsdag 26 januari kwam het kernteam van het Nederweerts Sportakkoord voor het eerst (digitaal) samen. Ook de Junior Sportraad kwam afgelopen maandag voor het eerst bij elkaar. Beide groepen gaven de eerste voorzet voor het realiseren van de ambities en ideeën uit het sportakkoord.

Kernteam van start
In oktober werd het sportakkoord van Nederweert ondertekend tijdens een digitale bijeenkomst. Om een vervolg te geven aan het sportakkoord is er een kernteam samengesteld. Het is een groep enthousiaste supporters van het sportakkoord vanuit diverse organisaties vanuit onderwijs, zorg, verenigingen en gemeente Nederweert. Het kernteam gaat aan de slag met de actiepunten uit het sportakkoord. Ook beheert het team het uitvoeringsbudget om de acties uit te voeren. De supporters van het sportakkoord ontvangen binnenkort meer informatie hoe het kernteam en de partners zelf een vervolg kunnen geven aan het sportakkoord.

Junior sportraad schiet ten hulp!
Vanaf het begin is de jeugd betrokken bij het opstellen van het Nederweerts Sportakkoord. Hun ideeën en ambities zijn opgenomen in het Junior Akkoord. Om deze ambities en ideeën ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen, is er een Junior Sportraad samengesteld. Dit team is afgelopen week ook voor het eerst (digitaal) bij elkaar gekomen. Als klapper op de vuurpijl sloot de burgemeester van Nederweert ook aan!

Van idee tot werkelijkheid
Een tijd terug kregen de leerlingenraden van de basisscholen de kans om te stemmen op hun favoriete ideeën. De ideeën met de meeste stemmen worden daadwerkelijk uitgevoerd. De kinderen gaan aan de slag met een sport- en beweegactiviteit met of voor ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast gaan ze aan de slag om een eigen sportactiviteit of toernooi te organiseren. “Tijdens de digitale bijeenkomst hebben we samen met de kinderen over deze twee projecten gebrainstormd. Het is geweldig om te zien hoeveel leuke ideeën de kinderen hebben!”, aldus Manon van Veghel (Sport Nederweert). Tegelijkertijd hebben ze de kans gekregen om mee te denken over sport- en beweegactiviteiten in corona-tijd. Van levend Stratego, een lichtjestocht, een speurtocht tot aan een activiteit met gemixte spellen. Er zijn genoeg ideeën benoemd! Sport Nederweert neemt de ideeën mee en bekijkt welke daadwerkelijk tot uitvoering gebracht kunnen worden.